Procesul etapei versus procesul maimutelor

SHARE

Catalin Tolontan, cunonscut initial prin participarea la emisiunea “Procesul Etapei” unde colabora la numararea cornerelor, a devenit celebru prin exagerarea pana la apocalipsa a unor situatii negative din sistemul sanitar si prin sporirea emotiilor legitime, urmari ale unor tragedii, prin partializarea intentionata a unor date medicale si scoaterea lor din contextul statistic international.

Domnia sa face o analiza a emisiunii de aseara de la Antena3 folosind o analogie cinematografica :”Procesul maimutelor”. Si o face dupa reteta sa binecunoscuta: deteriorarea unor detalii fine care conduc la alterarea discursului real din emisiune si articularea unor enununturi concluzive care nu au existat in fapt. Mimand analiza rece, domnul Tolontan este de fapt bodyguardul camuflat, neasumat, un pic pervers, al uneia dintre parti. Ca de fiecare data. Cumva, mereu cand atinge tastatura, domnul Tolontan comite un hent discret, nesanctionabil de un arbitru mai putin vigilent.

Foarte pe scurt:
Tolontan:”Anumite materiale filmate aveau, într-adevăr, stereotipuri, prejudecăți și trunchieri. În general televiziunile fac asta, nu pentru că și-ar propune, ci pentru că inevitabil micul ecran simplifică.”
Eu: in film SE MINTE! Se vorbeste despre persoane condamnate si se ilustreaza cu persoane care nu au fost condamnate. Se prezinta drept corupti oameni care nu au fost condamnati, unii dintrei ei fiind chiar achitati.

Tolontan:”Pe 9 februarie 2016, când Antena 3 a fost obligată să se mute din sediu, o decizie stupidă a ANAF, din care statul a pierdut și continuă să piardă bani!, mii de oameni au participat la un miting de susținere în Piața Constituției.
Nu i-a adunat nimeni cu forța și nici cu bani. Exact ca la #rezist, ca la mitingurile Colectiv, unde Antena 3 consideră însă că lucrurile s-au petrecut taman invers decât la ei
!”
Eu: Nu a afirmat NIMENI ca la mitingurile #rezist au fost adusi oameni cu forta si nici cu bani. Nu a fost facuta aceasta afirmatie! Am vorbit despre o uriasa propaganda, in mare parte finananta de Soros, care a prezentat public neadevaruri (oug13 dezincrimineaza coruptia, poti sa furi fara probleme sub 48.00 de euro, “noaptea ca hotii” etc.) si care a reusit sa coninvga un numar de oameni.

Tolontan:”E neclar încă ce legătură are Al Jazeera cu George Soros.
Eu: Prin aceasta afirmatie Tolontan incearca trimiterea in derizoriu a unei realitati statistice: Posturi straine care fac reportaje ca dupa reteta despre coruptia din Romania vorbesc despre asta cu aceeasi 2-3 oameni care fac parte din O.N.G.-uri finantate de Soros. Asta e un fapt statistic, nu o opinie. Este o “coincidenta” care nu are cum sa nu iti sara in ochi daca nu ai de verticalizat jocul pe aripa propagandistica.

As putea continua pentru ca exemplele sunt foarte multe, dar nu cred ca are rost. Tolontan va plonja in careu tinandu-se de tibie de fiecare data cand va simti ca uriasul aparat de propaganda cu care rezoneaza e pe cale sa piarda meciul. Din partea mea, Tolontan are de mult cartonasul rosu!

SHARE
No Comments