Dailycacamaca

SHARE

Oau! M-au lovit grav: scrie Mogulu’ pe blog. Si ca sa inteleg bine si sa ma sperii crancen o repeta de o mie de ori. Hai ca m-am panicat. Vine ca un soc pentru ca habar n-aveam. Nu ma intereseaza ce face, ce nu face sau unde scrie. Acum ca am aflat putem considera ca n-am aflat.

Cat despre umflatele complexate care suspina feciorelnic intre cefele de porc, sa nu se mire. Sa-si asume cand fac pronosticuri amuzate, ratate desigur, despre cum o sa-l pup eu in fund pe Basescu atunci cand o intra Mogulu’ (revine in discutie, culmea) la guvernare cu Incrucisatorul. Hai nu te supara pisi, mai manca un rinocer, fa-ti codite din paru’ de pe mana si pupa butoiul cu bere tatuat de langa tine.

Dar tu, oratanie scartaita, minti ca un porc. Minti ca un porc in ciuda aspectului de tacam de pui. Si asa de strident minti incat l-ai sesizat si pe Oreste care a coborat din lumea astrala a flacarii violet in lumea teluricului maro ca sa-ti administreze o sudalma de culoare verzuie:

Un prieten internaut mi-a atras atentia ca exista un site onomatopeic care cotcodaceste zilnic cuprins mai degraba de “aviara gripa” decat de febra talentului narativ. Desi preocupat de cu totul alte probleme, ceva mai consistente am irosit cateva clipe accesand domeniul cu pricina (sau de fapt cu multe pricini…o sa vedeti imedita de ce!) si ce sa vezi? Imi recalibrez modul de lectura, caci mi-a venit greu sa ma prabusesc abisal de la Borges la un autor care mesteca cuvintele din limba romana mai brutal decat arunca Becali cojile de seminte in capul suporterilor rebeli. Semnatarul articolului Fii barbat, Mirciulica comite o minciuna absolut scabroasa spre sfarsitul cufurelii cu pretentie de pamflet. Citez: “Când o mai dai pe aia cu “uite-l ?i pe bou’ ?sta ce prost scrie”, spune-le onorabililor taximetri?ti care te urm?resc ?i c?, pe vremea când scriai compuneri ?colare pentru o revist?, Oreste te lua mereu peste picior: “B? oligofrenule, d?-i dracu’ mizeriile tale de texte lu’ Julius s? ?i le rescrie, c? tu scrii ca ultimul retardat”. Brusc realizez contorsionat ca texteriul mi-a fost angajat la cateva reviste…Pe numele sau de fata, Constantinescu, nu stiu daca s-a maritat intre timp, Julius mazgalea prin “Live” si “High Life” cateva cronici mondene atat de sterile si lipsite de farmec incat am fost nevoit sa-l rog sa scrie de la dreapta spre stanga, devenind astfel, macar interesant. PS-ul din postarea lui, pe langa faptul ca este o grosolanie minicinoasa, are si o doza teribila de nesimtire. Pai cand o ajunge Julius sa-i corecteze articolele lui Mircea, pe care il apreciez pentru “zvacul” din condei, la fel de cursiv, de sinuos, de sarmant precum talentul oratoric, inseamna ca Vanghelie a terminat deja de publicat volumul XIII-lea din Civilizatia Europei Clasice!

P.S. Pentru ca n-ai inteles nimic din ce a scris Oreste, da-mi voie sa-ti traduc: Du-te-n pastele ma-tii, mitomanule!

SHARE