Cititul dauneaza grav iohannismului, sereismului si kovesismului

SHARE

Imi pare rau ca stric petrecerea, dar noi cei care stim sa citim, ne uitam in Codul Penal. Ce vedem?
1.Infractiunile de coruptie sunt doar 4:darea si luarea de mita, traficul si cumpararea de influenta. Abuzul in serviciu e infractiune de serviciu. Lozincile:”scapa coruptii”, “scapa hotii” sunt jenante. Coruptia e in alte articole de cod, hotia la fel. Abuzul in serviciu e fix altceva.
2.Citim, noi cei care suntem alfabetizati, si hotatarea Curtii Constitutionale din 15 iunie 2016. Iat-o chiar pe Hotnews in imaginea de mai jos:

20170202_182751
Asadar, definitia initiala a abuzului in serviciu era perfect cretina pentru ca era total subiectiva. Trebuie corectata. Haideti sa vedem si decizia Comisiei de la Venetia despre abuzul in serviciu:

“Comisia de la Veneția considera prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu, excesul de autoritate și expresii similare trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparțialității administrației publice, șamd.“

Adica e fix ca la evaziune fiscala. Sub un prag e doar contraventie, pentru ca oamenii pot gresi si trebuie platit prejudiciul. Daca e peste prag devine infractiune pentru ca presupune intentie.
Daca un director de scoala cumpara manuale si vine DNA si spune:”Dincolo era mai ieftin!”, iar directorul n-a luat spaga ci pur si simplu n-a stiut despre oferta mai ieftina, nu merge la puscarie. Plateste dracului prejudiciul vietii si gata.

De fapt e foarte simplu: spaga si hotia sunt obiectele altor articole din Codul Penal. Abuzul in serviciu se refera la modul in care iti indeplinesti atributiunile de serviciu.
Cei care au facut actualul Cod Penal, printre care Predoiu si Bica, au intentionat mizeria asta: sa poata baga oameni la puscarie pe acuzatii subiective, nu pe incalcarea legii. De asta a si intervenit Curtea Constitutionala.

In Romania procurorii nu sunt capabili sa faca dosare serioase, pe spete de coruptie. Aveau nevoie de un articol folosibil la discretie pentru a-i distruge pe indezirabili. Asa a aparut formularea initiala de la abuzul in serviciu.

Rezumat: Coruptia ucide! Dar ucide si necoruptia? Dar hotarile CCR si ale Comisiei de la Venetia? Dar prostia?

SHARE
No Comments