Despre “romanca din Bruxelles” si “romanca din Paris”

Scrisorelele astea, in editii revazute si adaugite, cu stilistica de gimnaziu si patetism de oracol, sunt absolut superbe. “Romanca de la Paris” si/sau “romanca de la Bruxelles” au ocazia, pe care n-o rateaza, sa intruchipeze zane, sa afiseze sensibiltati, sa exhibe delicateturi si sa arboreze fineturi. Ele lupta pretios, cu traire ingenua si perspectiva superioara, impotriva unui sistem dur si primitiv, nedrept si grobian, care poate fi infrant insa cu flori. Si cu gand inaripat. Fapturile, acum cinci ani, nu observasera cozile din diaspora si nici ca au reusit sa voteze de cateva ori mai putini decat anul acesta, pentru ca sotul “nu primiseu” un contract la UE sau “nu se maritaseu” inca din dragoste cu un francez paliu. Zanele serafice nu rateaza niciodata ocazia de a strecura in dantelaria emotionala si cate o ticalosie propagandistica puturoasa ca o criza de flatulenta in patul nuptial:”au votat toate cimitirele din Olt”. Altfel, minunatele traiesc intens din doua in doua saptamani, interval la care prea plinul emotiilor de bibelou le indeamna la exercitiul compunerii. La multi ani si tie, pisi!

P.S. Ce a scris “romanca din Bruxelles” aflati dand click pe poza zanei.

ramona

Posted in Articole | Leave a comment

Reactie la delirul propagandist al CTP-ului

Voiam sa stau o perioada departe de mediul virtual care-mi provoaca scarba, dar un text care ma vizeaza, scris de farul calauzitor al presei romanesti, Cristian Tudor Popescu, ma obliga sa reactionez.
Cuvantul “modestie” pe care l-am folosit vorbind despre mersul pe jos al doamnei Iohannis este preluat din titlurile propagandei basiste/iohanniste care puneau pe seama acestei calitati morale optiunea cinetica a respectivei doamne. Sigur ca dansa poate merge cum si cu ce “doreste muschii gambelor dumneai”. Pe mine personal ma doare in zona muschilor glutei de asta. Doar reactionam pe seama propagandei intense si atat. Altfel nici n-as fi aflat de existenta respectabilei doamne, cu atat mai putin de felul in care alege sa-si deplaseze organismul. Sunt convins ca puteti sa faceti aceasta simpla diferenta la nivel logic chiar daca sunteti parte integranta din aparatul de propaganda.
Cred ca puteti, sper, sa faceti diferenta intre o insulta si o ironie. Cand v-am numit modest, nu v-am insultat. Daca ati perceput-o asa inseamna ca sunteti exagerat de modest, dar din punct de vedere intelectual.
Si daca tot vorbiti despre Securitate, Stalin si alte sperietori ale trecutului bune de inspaimantat trepaneti, poate va referiti si la prezent si ne precizati cand veti plati uriasele datorii pe care le are oficina la care activati. Sper ca veti raspune la aceasta intrebare legitima referitoare la banii publici vaduviti de augusta dvs. contributie dar nu in felul preferat al bugetarului de dreapta pe care-l lustruiti, presedintele ales:”Ghinion”!

Posted in Articole | Leave a comment

“Jurnalista” minte cu ticalosie

Posted in Articole | Leave a comment

Test

poza1 poza2 poza3

MOV_0029_8729 IMG_20140504_181545

 

Posted in Articole | Leave a comment

Comparatie!

Astazi, blonda cu stabilopozi, adorata macacului, PMPita sefa, a fost in parc sa-si zdrumice suncile alaturi de cetateni. A fost un succes rasunator. Pentru comparatie am atasat o imagine de la “Miscarea contra statului”.
P.S. Proababil ca miile de oameni din imaginea cu noi au fost santajati sa vina, fir-ati ai dracului de propagandisti!
udrea-stabilopozi oameni

 

Posted in Articole | Leave a comment

Telechiormanda

Posted in Articole | Leave a comment

Pasa cu Crin Antonescu. Inclusiv taierea capului.

Posted in Articole | Leave a comment

Lumea a ras mult aseara :)

Posted in Articole | Leave a comment

Aseara, despre UDMR la guvernare si despre Klaus Iohannis!

Posted in Articole | Leave a comment

“Tolo, murim de foame!”

Iata un comentariu primit de Tolontan pe blog despre ceea ce acesta considera a fi “situatia dramatica din redactia Romaniei Libere”: “Tolo, multumim pentru ajutor. Si eu sunt jurnalist la RL. Ai fost printre putinii colegi care a relatat obiectiv criza Astra-Romania libera. Adevarul este mult mai crud. Salariile sunt mult intarziate. Nu toti au primit salariile pana la luna ianuarie. Eu de exemplu din noiembrie si pana azi am primit doar 500 lei. Mi se spune sa am rabdare, este adevarat ca sunt unii colegi care au primit banii la zi pe luna decembrie ,dar nu sunt multi. Am doi copii si nu mai am ce sa le dau sa manance. Sotia este profesoara de franceza la un liceu si castiga doar 1.170 lei. Parintii nu ma pot ajuta. Am trimis o cerere de ajutor financiar in luna noiembrie 2013 la dl Adamescu si raspunsul a venit cinic: Nu sunt bani. Sa astepte, problema se va rezolva. Nu stiu ce sa fac si pe ce drum sa apuc.”
Raspunsul meu e simplu: ma bucur mult ca mori de foame si sper ca o sa mori de foame.
Daca insisti sa nu mori de foame, apuca-te de ceva din care sa produci bani pe bune, in economia de piata. Sa pupi curul lui Basescu si sa primesti bani deturnati pentru asta, nu e o solutie corecta pentru supravietuirea unui jurnalist de dreapta. Capusele nu sunt de dreapta.
Tolontan, daca tot te inunda mila cu privire la talharii si lipitorile de la Romania Libera, te poti duce acolo sa-ti folosesti talentele manageriale. Poti incepe, ca la GSP, sa pui pe prima pagina dudui cu toate orificiile la vedere si deja, deja se va intrezari din ele o raza de speranta.

P.S. Ce mult m-as bucura sa fie real mesajul primit de Tolontan si sa moara ala de foame!

Posted in Articole | Leave a comment