Am rezolvat Ucraina, acum ne ocupam de Grecia

SHARE

La noi, la “Romanica”, asa cum denumea tara fostul ei presedinte, ales de inteleptul popor de doua ori, suntem cu totii mari smecheri naturali. Orice meltean care se intalneste cu sapunul duminica seara, ziua traditionala de facut baie, si care poarta sosete la sandale in timp ce plonjeaza in manele, sta la coada pentru premiul Nobel.

In iarna era la moda sa o arzi profund si analist despre subiectul Ucraina. Ce se intampla pe plaiul mioritic devenise minor, precouparea legitima despre evenimentele interne era desueta, iar cei care se mai ocupau de actualitatea romaneasca suportau persiflari si atitudini incarcate de superioritate compatimitoare.

Acum e vara. Ne ocupam de Grecia. De dimineata pana seara. Iar daca urli in gura mare ca esti de dreapta trebuie neaparat sa-i inuri pe greci. Sa-i faci lenesi, tepari, inculti, ma rog, tot tacamul. Si mai trebuie, desigur, sa te dai bastan, plin de solutii de criza, simple pentru tine (pentru ca esti genial), imposibil de descifrat de rudimentarii care stau la taverna pe plaja. Totusi esti marinimos, spui solutiile, in fapt niste clisee prostovane inepte, dar o faci cu scarba: e firesc, tu esti darul facut de Univers omenirii, iar omenirea e de cacat.

Am cateva intrebari: daca noi, meltenii, suntem asa de tari, de ce traim in plin ev mediu in multe privinte ale vietii noastre superinteligente?  Cum naiba ni se pare suprema provocare, repetata obsesiv de toate prompteristele, sa avem niste bani cash la noi? Cat de idiot sa fii sa n-ai?! Sa te bazezi doar pe card?!

Dar mai presus de orice, cum se intampla  ca toti agresivii astia “de dreapta” care dispretuiesc agresiv felul in care inteleg grecii sa existe, sunt in insolventa de foarte multi ani, au datorii de zeci si chiar de sute de milioane de euro si nu-si fac niciodata publice sursele de finantare?!?!

Suntem campioni mondiali la tupeu. Si atat!

SHARE