Olaba

SHARE

 Nu-mi place Obama. De fapt, n-am o antipatie directionata catre individ ci mai degraba o oroare fata de exaltarea tampa, trepanata, de dimensiuni planetare denumita civilizat obamanie. Nenea asta a devenit un fel de Michael Jackson altoit cu Beatles inainte sa cante o singura nota, fie ea falsa ori ba.

 Masele, ca si femeile pot fi seduse pana la abandonul constiintei de sine prin indrugarea unor clisee pe care vor sa le auda. Lumea e sensibila la forma, la baliverne, la refren si returnela. La entuziasmul retoricii si freamatul buricului. La lirism simplist si roz parfumat. Barack Obama era privit si adulat ca salvator al planetei inainte de prima schita de gest concret. Iar isteria artistilor de la Hollywood care lalaiau balade si imnuri de slava mi s-a parut mai stupida si mai dizgratioasa decat Liiceanu dandu-se cu crema pe organsim. In fine.

 Poate sunt eu mai cinic, mai acrit, un om rau, cusurgiu, dar de fiecare data cand am vazut masele inflacarandu-se fanatic, orgasmic, am vazut si inevitabila dezamagire a aterizarii fortate cu picioarele in zloata. Nu cred ca acest baiat plin de marketing, propaganda si inedit (ca e negru si e presedinte) va reforma ceva. Va juca in aceeasi hora a sistemului mai puternic decat orice iluzie, dar va incerca numere de prestidigitatie si halei hap.

 Dupa ce a spus ca el e impotriva razboiului, ca asta era linia melodica de bon ton, a suplimentat  dramatic efectivele din Afganistan, pentru ca acolo e epicentrul terorismului cica. Faza cu dialogul care e mai bun ca pumnul ramane o reusita de discurs public sustinut de zdringhi zdringhi. Iar cea mai nou stire despre porumbelul pacii si apostolul omeniei e asta.

 Asadar draga mea, te iubesc, te-am sunat doar ca sa-ti aud vocea, nu stiu cum am trait pana acum fara sa te cunosc.  Este incredibil, dar pana la varsta asta nu cunoscusem dragostea adeavarata. Acum asaza-te in genunchi si deschide gura ca mi-au venit damblalele.

 

PS. Am facut in mod evident o greseala atunci cand am lasat libere comentariile. S-a terminat cu smecheria.

SHARE